Linux Archive

Linux Archive (http://www.linux-archive.org/)
-   64 Studio User (http://www.linux-archive.org/64-studio-user/)
-   -   Very puzzling bug - yet more (http://www.linux-archive.org/64-studio-user/107892-very-puzzling-bug-yet-more.html)

Folderol 06-16-2008 06:34 PM

Very puzzling bug - yet more
 
On Sun, 15 Jun 2008 20:19:30 +0100
Folderol <folderol@ukfsn.org> wrote:

> On Sun, 15 Jun 2008 18:44:48 +0200
> Ralf Mardorf <ralf.mardorf@alice-dsl.net> wrote:
>
> >
> > > I'll try installing the entire KDE package - I'm not short of disk
> > > space. I just am reluctant to install apps I'm not using - the more
> > > there is, the more there is to go wrong :(
> > >
> >
> > Full acknowledge, but in this case there might be missing something. I'm
> > not fine with Linux, but there's no alternative OS I can use, because
> > I'm not fine with capitalists.
> >
> > Install KDE by Synaptic, so you will get a history and you will be able
> > to reset your system, using the informations of the history.
> >
>
> oops - sent this to the wrong place i think :(
>
> I've done a little more to try and work out what is happening.
>
> First I cleared out every trace of Rosegarden. Every file and directory
> I could find in the system area and user area.
>
> Next I checked that I only had the 'lenny' repositories active.
>
> I did a full KDE install, not just the base files, then checked for any
> possible updates. The only one I rejected was for the kernel as it's not
> RT
>
> Finally I installed the 'lenny' version of Rosegarden.
>
> Guess what - exactly the same problem.
>
> If I uninstall that and reinstall a locally compiled 1.6.1 version I
> have no problems (I did try compiling 1.7 but that crashes as well).
>
> FWIW if I have a key pressed and then start recording nothing happens
> until I lift the key - then total collapse. So this problem occurs with
> both note on and note off messages. As I said, no other messages seem
> to do this.
>
> Finally, if I have jack disabled, so Rosegarden connects direct to the
> soundcard MIDI port I still get this crash, which eliminates jack as a
> possible cause.
>
> It can't be the sound card because (with jack running) a virtual
> keyboard has the same effect.

Someone suggested I try a standard kernel image, as this was the only
thing I didn't upgrade - it made no difference :(

I'll be away for a week now, but when I get back I'll double check with
a 'lenny' net install (takes forever to download)

--
Will J Godfrey
http://www.musically.me.uk

_______________________________________________
64studio-users mailing list
64studio-users@64studio.com
http://lists.64studio.com/mailman/listinfo/64studio-users


All times are GMT. The time now is 06:57 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.